20 januari 2022

4 clichécadeaus voor vaders

2 min read
bamboesokken

Is je vader binnenkort jarig? Of staat Vaderdag weer voor de deur? Voor velen is dit een stressvol moment. Want wat moet je in hemelsnaam voor je vader kopen? Vraag je ‘m wat ie wil hebben, dan is de kans groot dat het antwoord luidt: “Geen idee”. Vaak verzanden we dan ook maar weer in één van de voor de hand liggende geschenken, die we gerust kunnen typeren als clichécadeaus. Heb jij één van de volgende dingen weleens aan je vader cadeau gegeven?

Sokken

Goed, sokken zijn nu eenmaal nodig en menig man heeft er een hekel aan om zelf te gaan shoppen. Maar of ze nu echt geschikt zijn om cadeau te geven… Een cadeau is toch vaak iets wat iemand niet zelf zou kopen. Iets dat niet per se noodzakelijk is, maar wel leuk om te krijgen. Bij sokken denkt je vader toch al gauw: wat is er mis met mijn huidige sokkenvoorraad? Mocht je dan tóch graag sokken willen geven, ga dan in elk geval voor sokken van buitengewone kwaliteit en niet voor een eenvoudig setje van de Hema. Bamboesokken kunnen bijvoorbeeld weer wél een leuk geschenk zijn! Ook een aanrader: sokken tegen zweetvoeten!

Gereedschap

En dan vooral voor de vader met twee linkerhanden en een miniwerkbankje in de schuur. Want ja, alle mannen houden van klussen, toch? Nou, er zijn er genoeg die bepaald niet zitten te springen om een nieuwe decoupeerzaag of een setje inbussleutels. Verzin iets creatievers en geef je vader niet het idee dat hij het liefst vandaag nog een nieuw tuinhuisje moet gaan bouwen, terwijl hij zelf liever met een pilsje in de zon zit.

Bier

Over een pilsje gesproken: bier als cadeau is ook zo afgezaagd (over gereedschap gesproken). Je zet je pa dan toch al gauw weg als een notoire zuipschuit. Wil je dan toch graag drank geven, zoek dan een mooie fles die je vader niet gauw zelf kopen en laat ‘m door de slijter mooi inpakken. Maar wat ons betreft is dit wel echt de laatste optie, wanneer je verder echt niets anders kunt bedenken.

Een boek

”Goh, een nieuwe biografie over een bekende voetballer, die lijkt me leuk!” Je geeft het boek cadeau aan je vader en laat ‘subtiel’ doorschemeren dat je ‘m zelf eigenlijk ook wel graag wilt lezen. De volgende keer dat je langskomt vraag je of hij het boek al uit heeft. Zo ja: dan neem je ‘m graag weer mee! Als dit ieder jaar zo gaat kun je misschien beter eens iets anders verzinnen.