20 januari 2022

Gezond in lichaam en geest

2 min read

Gezond blijven is belangrijk om een goed leven te kunnen leiden, dat weten we allemaal. Wanneer we ziek zijn of iets mankeren, zijn daar doktoren en ziekenhuizen om ons beter te maken. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en om ingeschreven te staan bij een huisarts. In elke grote stad zijn er wel een of meerdere ziekenhuizen te vinden. De medische gezondheidzorg is dus oververtegenwoordigd in ons land. Goed geregeld, zou je denken.

Psychisch ziek

Helaas bestaat gezondheid niet alleen uit lichamelijke gezondheid. Elk mens heeft een lichaam, maar ook een geest. Het is heel belangrijk dat de geest ook gezond blijft. Wanneer je psychisch ziek bent, is het moeilijk om een fysiek gezonde levensstijl aan te nemen. Nou staat het internet vol met tips als: eet gezond en beweeg genoeg. Als je dat doet, ga je je vanzelf beter in je vel voelen. Zo simpel ligt het helaas niet altijd. Mensen kunnen te maken hebben met ernstige geestelijke ziektes, zoals depressies of een burn-out. Hier is niet altijd begrip voor en de wachttijden om geholpen te worden zijn bijzonder lang. Dat is heel anders dan wanneer je een fysiek probleem hebt. Wanneer je een been breekt, laten ze je ook niet weken of maandenlang doorlopen. Dan heb je dezelfde dag nog gips om je been zitten.

Hulp van een medium

Zit jij nou slecht in je vel en wil je daar graag aan werken? Sta je op de wachtlijst voor een behandeling maar duurt het nog maanden voordat deze kan starten? Misschien dat je in de tussentijd gebruik kan maken van de beste mediums en paragnosten. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar zij kunnen je helpen om de balans weer terug te vinden. Zij kunnen je niet voor 100% genezen, maar zij kunnen wel helpen om de tijd tot je behandeling wat draaglijker te maken.

Doorbreek het taboe

Het probleem binnen de geestelijke gezondheidszorg speelt helaas al heel lang en er is veel voor nodig om dit op te lossen. De politiek zal hiermee aan de slag moeten. Ook moet het taboe doorbroken worden, dat geestesziek niet echt ziek is. Je kan zelf daarin de eerste stappen ondernemen door in contact te komen met een paragnost. Wellicht dat er een nieuwe wereld voor je open gaat.