20 januari 2022

Heerlijk aan de kust in België

2 min read
belgië kust

Ook in België heb je meer dan voldoende leuke badplaatsen om naartoe te gaan voor een weekendje weg of een langere vakantie. De Belgische kust en dan met name Vlaanderen grens aan de Noordzee, ongeveer 67 km aan kuststrook. Belgie kust heeft over het algemeen allemaal zandstranden, ook relatief veel duinen tot wel 2,5 km achter het strand. Het is niet het meest mooie kustgebied, er zijn op de kustlijn erg veel appartementen gebouwd wat het nu niet bepaald mooi maakt. Voordeel is wel dat er erg levendig is met veel restaurantjes en terrasjes. 

Iconische pier

Wanneer je in Blankenberge bent herken je de badplaats direct aan de iconische pier die er is, de pier reikt tot ongeveer 350 meter de zee in. Aan het eind van de pier heb je diverse paviljoens, expositieruimten en feestzalen, een unieke locatie om een feestje te geven. De België  kust van blankenberge is 6 kilometer lang, ook lekker breed met 350 meter. Ook telt de kustplaats diverse musea waar je een kijkje kunt nemen. Wil je een gokje wagen dan is dit mogelijk in het casino van Blankenberge, hierbij heb je ook een feestzaal en een theater.

belgië kust

Grootste kustplaats

Wanneer je naar de grootste plaats van België kust wil gaan dan moet je in Oostende zijn, naast het Oostende strand kun je ook de haven bezoeken. Bij de vismarkt in de haven wordt de vis verkocht die net gevangen is, je bent dus altijd verzekerd van een lekkere verse vis. De straten in de stad van Oostende zijn autovrij, daarom is het ook fijn om daar te winkelen. In de stadsparken rust je even lekker uit, of geniet je van de prachtige natuur die er is. Verschillende parken zijn schitterend aangelegd om er doorheen te wandelen en te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *