20 januari 2022

Warm de winter door

2 min read

De koude winterdagen staan weer voor de deur. Voor de warmbloedigen onder ons is dit een fijne periode van het jaar, die hebben namelijk geen last van de kou. Maar er zijn ook mensen die niet zo uitkijken naar deze periode. De momenten dat je ’s ochtends onder de douche vandaan komt en de kou moet trotseren, dat je met muts, sjaal en handschoenen naar je werk moet fietsen én dat je de dag voornamelijk doorkomt op koppen warme thee en chocomelk. Soms is het niet ‘the most wonderful time of the year’. Wij geven je graag wat inspiratie om toch warm de winter door te komen.

Kleed je warm aan

Het liefst blijf je natuurlijk zo veel mogelijk lekker warm binnen, maar met sommige afspraken is er geen ontkomen aan. De dagen dat je toch écht naar buiten moet, kun je je maar beter goed warm aankleden. Zorg ervoor dat je een dikke winterjas hebt die geen kou doorlaat en waterbestendig is. Hiernaast werkt het heel goed om laagjes aan te trekken. Zo houd je je lichaam het beste warm, doordat de laagjes de warmte vast houden. Hiernaast hoeft warme winterkleding niet duur te zijn. Zo zijn er zat goedkope hoodies en truien te vinden die jou lekker warm kunnen houden. Schaf een grote voorraad aan warme kleding aan, zodat jij goed voorbereid de winter in kan.

Eet en slaap goed

Een van de belangrijkste dingen in je leven is goed eten en slapen. Dit houd je lichaam gezond, waarmee je jezelf bestand maakt tegen de kou in de winter. Door genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen, zorg je ervoor dat je een goede weerstand opbouwt en ook minder snel ziek wordt. Voedsel is brandstof voor jouw lichaam. Neem daarom minimaal drie maaltijden per dag, waardoor jouw interne kacheltje goed blijft werken.