20 januari 2022

Wat is geschikt kinderspeelgoed?

2 min read

Kinderen maak je maar wat blij met speelgoed. Ze kunnen zichzelf hier uren mee vermaken. Maar wat sommige mensen niet weten is dat niet elk speelgoed geschikt is voor elke leeftijd. Zo heb je speciaal speelgoed voor peuters en weer speelgoed voor kinderen die wat ouder zijn. Dit wordt altijd aangegeven door middel van een leeftijdsindicatie. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over wat geschikt speelgoed is voor kleine kinderen en waar je op moet letten!

Duwkar

Voor kleine kinderen tot 2 jaar, is een duwkar ideaal speelgoed! Dit wordt ook wel een loopfiets of loopwagen genoemd. Dit speelgoed is niet alleen leuk voor het vermaak, het helpt het kindje ook nog eens bij zijn of haar eerste stapjes. De meeste duwwagens hebben een leuk design van een dier of bijvoorbeeld een brandweerwagen. Het merk I’m Toy heeft een speciale I’m Toy blokkenwagen. Dit is een loopwagen, waar kinderen ook nog hun blokken in kunnen vervoeren.

Boekjes

Kleine kinderen zijn gek op plaatjes en veel kleuren. Een boekje is daarom perfect speelgoed. Er bestaan speciale boekjes van stof of karton, waar kinderen uren naar kunnen kijken. Hier staan bijvoorbeeld plaatjes in van dieren, poppetjes of andere figuurtjes. Vaak kan zo’n boekje ook geluid maken en zijn bepaalde onderdelen gemaakt van verschillende materialen waar kinderen aan kunnen voelen. Hiermee worden de zintuigen en de ontwikkeling van het kind ook gestimuleerd.

Autootjes en poppen

Verder kun je kinderen natuurlijk ook heel blij maken met autootjes en poppen, het populaire kinderspeelgoed. Vooral jongens kunnen zich vermaken met autootjes, een treinbaan of een mini tractor. Meisjes daarentegen spelen graag met Barbiepoppen en babypoppen. Dit verschilt uiteraard ook per kind. Bij het kopen van speelgoed is het wel belangrijk dat je er op let dat het speelgoed niet bestaat uit losse onderdelen. Hier kan het kind zich per ongeluk in verslikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *